בדיוק כמו בקונדיטוריה: כך תכינו בעצמכם עוגה מעוצבת ומרהיבה

בשנים האחרונות, ובעיקר אחרי כמעט שלוש שנים של בילוי בסביבת הבית, יותר אנשים בוחרים להכין עוגות וקינוחים, ממש כמו בקונדיטוריה. תוכניות אפייה וסרטונים ברשת תורמים לידע הרב שצוברים אנשים בכול הנוגע לקונדיטוריה, מה שמוביל לתוצאות טובות. מלבד זאת, אפשר למצוא מוצרי אפייה שעוזרים מאד לעצב ולקשט עוגות בקלות, ויש גם שיטות שונות לאפייה וקישוט שיהפכו את המלאכה להרבה יותר קלה. אז במה מדובר? הנה מספר טיפים טובים להכנת עוגה בשיטת DIY:

שימוש בטופרים

שימוש בטופרים לעוגה יהפוך כל עוגה בסיסית למקושטת וחגיגית. מי שמכין עוגת ראווה או עוגה מפוארת, ועושה זאת לבד, בוחר טופרים לעוגה. מדובר בקישוטים שאפשר להניח האפייה על העוגה עצמה. קישוטי עוגות מסוג זה זמינים בחנויות ומשדרגים בצורה נהדרת כל עוגה! מדובר בקישוטים מהממים שגם משפרים את מראה העוגה וגם מסתירים טעויות (הרי אף אחד לא מושלם…). אם תרצו תוכלו לרכוש טופר לעוגה מחנויות אינטרנטיות אשר מוכרות מגוון קישוטים כמו טופרים מוזהבים או כסופים המתאימים לעוגות בר או בת מצווה או עוגות לעליה לתורה. יש טופרים לימי הולדת וחתונות זהב.

מי שמכין עוגה למסיבת יומולדת לאישה או עבור מסיבת רווקות, יוכל לבחור קישוט בלונים המתאים לעיצוב שולחן ולהנחה על עוגות, ואפשר לבחור טופרי בלונים בצבעי אדום, צהוב, ירוק ושאר צבעים חגיגיים, ואפשר לבחור טופר ספרות ליום הולדת. יש אפילו טופר חתן וכלה או קישוט של שמלה ועקבים ושאר אפשרויות מרהיבות.

אפיית עוגה

כאשר מכינים עוגה חגיגית או עוגת ראווה – מומלץ להכין עוגה כמה שיותר בסיסית שתאפשר יציבות, גמישות ועיצוב נוחים. רבים יבחרו עוגה בחושה או עוגת ספוג הנחשבת יציבה, קלה להכנה, וכזאת שאפשר לחתוך, לעצב ולקשט בקלות.

כיום אפשר להכין עוגות ספוג פשוטות ולהפוך אותן למעוצבות ויש כמה דרכים באמצעותן אפשר לעצב עוגות בשיטת עשה זאת בעצמך, כמו למשל ציפוי עוגה שיכסה את החלק העליון וייתן מראה מהוקצע. ציפוי לעוגה אפשר להכין ממגוון ממרחים, משחות, קצפות וחומרים. תוכלו למשל להכין ציפוי לעוגה עם תערובת שוקולד או עם ממרח קקאו. אפשר להכין ציפוי מקצפת שמכינים בקלות ובשאר שיטות ואפשרויות.

 

 

קישוט עוגה באמצעות זילופים

דרך נוספת לקשט עוגה נעשית באמצעות זילוף. לזלף קצפת או מרנג על עוגה זה לא דבר פשוט, משום שחשוב להיות מדויקים ויציבים. כדאי לבדוק דרך כתבות וסרטונים כיצד מזלפים עוגות ולקבל טיפים טובים כמו טמפרטורת העוגה הדרושה בזמן זילוף, שימוש בצנטרים בצורה נכונה, התאמת חומרי זילוף לעוגה החל מקצפות עד ממרחים ומוסים, וכדאי להבין כיצד תוכלו לבצע את המלאכה על הצד הטוב ביותר. בחנויות אפייה ניתן להזמין שקיות זילוף וצנתרים בגדלים שונים שיהפכו את העבודה להרבה יותר קלה ומדויקת.

שימוש בבצק סוכר

בעשור האחרון יותר אנשים מודעים ליתרונות של שימוש בבצק סוכר עבור קישוט עוגות. בצק סוכר הוא חומר גמיש וצבעוני אותו מעבדים באמצעות מערוך ומרדדים כדי לצפות עוגות או כדי ליצור קישוטים מבצק סוכר. החומר הגמיש מאפשר עבודה כיפית ויצירתית כשאופים עוגות מקושטות ומעוצבות. אם תרצו אפשר לבצע הדפסה של תמונות על בצק סוכר: מה שכדאי לעשות מראש וכמה ימים לפני קישוט העוגה והגשתה.

לסיכום,

הכנת עוגה יפה יכולה להצליח עם מתכון טוב ופשוט, עזרי אפייה, תכנון ודיוק. בדקו כיצד אתם יכולים להכין עוגה מעוצבת ואולי גם תהנו מזה.

מאמרים

מעצבים את הבית בזול

נגישות