שיפוצניקים – נפצעתם בעבודה? אולי מגיעים לכם פיצויים!

תחום השיפוצים תמיד מלמד אותנו מחדש עד כמה שינוי לכאורה מינורי יודע לייצר הבדל גדול במרחב, אך באותה נשימה הוא גם מלמד אותנו עד כמה עבודת השיפוצים עשויה להיות מסוכנת. מכאן שאם לקחתם חלק בעבודת שיפוץ ונפגעתם במהלכה (או בעקבותיה), יש לבחון האם מדובר בתאונת עבודה. אם אכן מדובר בתאונת עבודה מגיעות לכם לא מעט זכויות מסייעות. רלוונטי עבורכם? מוזמנים לבחון האם אכן המקרה שלכם נוגע לתאונת עבודה. כיצד בודקים ואף כיצד עתידה להתנהל התביעה? הינה כל התשובות.

מהי תאונת עבודה?

תאונת עבודה מוגדרת כתאונה שבה נפצעים בזמן ובעקבות העבודה, כאשר בין היתר גם מקרים בהם היינו בשליחות מטעם העבודה, היינו בדרך אל מקום העובדה, או היינו בדרך חזור הביתה ממקום העבודה נכללים בהגדרה. תאונות מעין אלו מזכות במגוון זכויות חשובות מטעם ביטוח לאומי, ועל כן בהחלט מוטב לערוך בדיקה מקיפה לגבי סך הזכויות שמגיעות – כדאי לפנות לעורך דין תאונות עבודה. עורך דין יידע להכווין מה לבדוק ואף כיצד, כך שתוכלו להשיג את סך הזכויות המגיעות בחוק. מעבר לכך, עורך דין יסייע להתמודד עם ניסיונות להימנע מהעברת פיצויים – יודע מראש מהן הטענות הנפוצות ואך כיצד ניתן לעקוף אותן.

את מי תובעים?

די ברור שמה שקרה לכם נוגע לתאונת עבודה? ובכן חשוב לדעת מה ניתן לעשות – את מי ניתן לתבוע. ובכן ראשית נציין שניתן לתבוע את ביטוח לאומי, אך גם מאוד ייתכן שניתן לתבוע את הביטוח הפרטי של המעסיק. כך למשל אם עבדתם אצל קבלן ראשי שיש לו ביטוח רלוונטי, בהחלט יש טעם לבדוק האם ניתן לתבוע גם את הביטוח שלו. כאן נעצור לחדד שאין מניעה להגיש תביעה כפולה, ואף אין מניעה לזכות בפיצויים כפולים!

 

 

מקרים פחות מוכרים

אין שאלה שאם נפלתם מפיגום בעת עבודת שיפוץ ובעקבות כך היד נשברה, מדובר בתאונת עבודה. עם זאת, יש לקחת בחשבון שגם יש דבר כזה מחלת מקצוע, וגם היא עשויה לזכות בפיצויים. כך למשל אם לאורך זמן עבדתם לצד כלים רועשים, כך שאט אט נפגעה השמיעה, בהחלט מוטב לבחון האם ניתן להשיג פיצויים בגין תאונת עבודה.

אלו פיצויים עומדים על הפרק?

בתמורה לתשלומים שמשלמים בשוטף לביטוח לאומי, ביטוח לאומי ממן את סך ההוצאות הרפואיות הרלוונטיות שמתעוררות בעקבות הפגיעה, כולל כיסוי הוצאות אשפוז, פינוי באמבולנס וכדומה. כמו כן, כאשר כושר העבודה נפגע בעקבות התאונה, ביטוח לאומי מעביר "דמי פגיעה". כאן מדובר במימון של עד 3 חודשים בהם מקבלים כ-75% מסך ההכנסות (בהתאם לממוצע של שלושת החודשים שקדמו למועד התאונה). מה אם הפגיעה יחסית זניחה מבחינת היכולת לחזור לעבודה ובהתאם ליכולת להשתכר? ובכן כל עוד מדובר בנכות קבועה שנעה בין 9 ל-19 אחוזים ניתן להשיג מענק חד פעמי, כאשר מעבר לכך זכאים לקצבה חודשית.

כיצד פועלים?

על מנת לממש את דמי התביעה יש להגיש תביעה לביטוח לאומי, וזאת לצד צירוף של חוות דעת מקצועית (חוות דעת של רופא מומחה בתחום שנוגע לפגיעה) ולצד "טופס קביעת דרגת נכות". כאן חשוב לדעת שיש לפעול עד כשנה ממועד הפגיעה, לאחר מכן חוק ההתיישנות נכנס לתוקף. עוד נחדד שאם יש ברקע ביטוח פרטי, גם מול חברת הביטוח נדרשים לפעול, כאשר חשוב לדעת כיצד, ואף יתרה מכך – יש לדעת מה עושים אם חברת הביטוח (או ביטוח לאומי) מערימים קשיים. כאן המקום לציין שלמרות שקיימים חוקים ברורים, ברגע האמת לא פשוט להשיג פיצויים, ועל כן ייצוג של עורך דין כה חשוב – עשוי לא רק לזכות, אלא גם להגדיל את סכומי הפיצויים.

נגישות