יש לכם בית חכם? אתם חייבים ספק אינטרנט חזק!

"בית חכם" נכנס לחיינו בשנים האחרונות, כאחת המגמות הטכנולוגיות היותר מעניינות. בין השאר, עולם טכנולוגי זה משתמש רבות בחיבור האינטרנט. כיצד הדבר מתבטא? ומדוע חשוב שהחיבור יהיה מהיר ואמין למטרה זו?

הקשר בין הבית החכם לאינטרנט

מערכת השליטה על הבית החכם, יכולה לעדכן את בעלי הבית מרחוק, לגבי דברים חשובים מסוגים שונים. למשל לשדר וידאו חי ממצלמות אבטחה. היא יכולה גם לקבל תקשורת מהם אליה, דרך מערכת ניהול שנגישה עבורם ברשת האינטרנט, לשם קבלת הנחיות שונות לביצוע. לאור החשיבות של חלק מהדברים שכלולים בבית חכם, כגון היבטי האבטחה, ברור שחשוב שיהיה חיבור אינטרנט זמין תמיד ובאיכות גבוהה. בבחירת ספק  itcהיא דוגמה לכך.

אגב, בתור ספק  itcמציעה חיבור לאינטרנט משני הסוגים. גם שירותי ספק אינטרנט וגם שירותי תשתית לחיבור לאינטרנט. ספק אינטרנט הוא מה שמכונה בשם ISP או Internet Service Provider. כאן מדובר על החיבור בין הספק לבין רשת האינטרנט עצמה. ספק תשתית לעומת זאת, הוא חיבור נוסף שישנו בשרשרת התקשורת, אשר מחבר מכם אל ספק האינטרנט.

לבחור היטב

ספקי אינטרנט שונים מציעים כמובן חבילות שונות. מתוכן תוכלו לבחור מהירויות ומחירים, אשר נראים לכם כמתאימים ביותר. חיבור האינטרנט ישמש אתכם לא רק עבור יכולות הבית החכם, אלא גם לצרכים אישיים ואולי אף למטרות עבודה. לכן, חשוב וכדאי להשקיע, בבחירת חבילה טובה. גם ספק אינטרנט Itc מציע מגוון אפשרויות לצרכן מבחינה זו. כמו כן, מוטב לקחת מרווח בטחון מסוים, כך שהחבילה תספיק למצב התובעני ביותר שבו אתם נתקלים בדרך כלל. נזכיר בהקשר זה, שבבתים ישנו פעמים רבות, מצב של גלישת כמה אנשים במקביל, על אותו חיבור. גלישה מקבילה כזו, יחד עם פעילות של הבית החכם דרך האינטרנט, בוודאי תעמיס לא מעט.

 

 

מה זה חיבור חזק?

חיבור איכותי באמת לרשת האינטרנט, צריך להתבטא לפחות בנקודות הבאות:

  • זמינות – החיבור צריך להיות זמין באופן רצוף. במידה ויש תקלה, היא לא בהכרח באשמת ספק החיבור. מדובר אחרי הכול בתשתיות תקשורת מורכבות וארוכות למדי, אשר חלק ניכר מהן לא באחריותו הישירה או בשליטתו. חלקן הגדול נמצא בשטחים ציבוריים, שבהם ייתכן מצב של פגיעה פיזית בתשתיות למשל.
  • רוחב פס – רוחב הפס או Bandwidth, הוא נתון שמתייחס אל כמות הנתונים המרבית, אשר ניתן להעביר בחיבור האינטרנט בפרק זמן מוגדר. נהוג למדוד זאת, ביחידות של Gbps.
  • מהירות העלאה ומהירות הורדה – מהירויות התקשורת, מכם אל רשת האינטרנט ובכיוון ההפוך. מהירויות האלה מוגדרות בבירור במסגרת החבילה שרוכשים. ניתן גם למדוד בעצמכם ולוודא, שאכן מקבלים זאת בפועל.
  • תמיכה – תמיכה טכנית איכותית, למקרה של תקלות, סיבוכים שונים או שאלות לגבי ביצועי החיבור.

מדדים טכניים נוספים

אם אתם בעלי ידע טכני מתאים או נטייה טכנית, תוכלו להתעמק גם במדדים נוספים של חיבור האינטרנט, בבית החכם שלכם. מדדים אלה עשויים להיות למשל

  • קצב נתונים – קצב נתונים או Bit rate, מתייחס לשאלה כמה מידע עובר בפועל בחיבור, בזמן מסוים. נתון זה נמדד ביחידות Mbit/s או Mbps.
  • "פינג" – Pingהוא אחד הדברים שחובבי תקשורת מכירים היטב ובודקים לעתים קרובות. זהו מדד למהירות התקשורת ויש כלים ושיטות שונות לבדוק זאת.
  • "שיהוי" – lag או Latency, הוא מושג שמבטא את העיכוב בתקשורת. את "פקקי התנועה" אם תרצו. ככל שערך הפינג גבוה (בגלל שהתקשורת איטית), כך ערך השיהוי יהיה גבוה.

לסיכום

השלימו את התמונה לגבי הבית החכם, עם חיבור אינטרנט איכותי ומהיר.

נגישות